zaterdag 20 juni 2009

R.-Evolutie IV

Vrijdag klasje wezen kijken.

In september is mijn kleine R. volgens mensen die het niet kunnen weten schoolrijp. Ze is dan 2eneenhalf geweest (hoe zijn ze er ooit opgekomen) en net geen kabouter meer.

Het klasje op zich vond ze wel ok. Er was een poppenhoek (met maxi-dozie, zoals zij het placht te zeggen) en poppen. Dat was tijdens de speeltijd. Toen de andere kleuters binnen waren kroop ze veilig in haar schulp. Ze bleef gewoon staan. 2 voetjes stevig op de grond en ze verroerde niet. Meester Davey zei dat hij dacht dat het wel zou lukken (op basis van wat..????). Ik ga er nog es hard over nadenken.

5 opmerkingen:

elke zei

geef haar maar tijd, ze moet nog lang genoeg gaan...

annava zei

Hmm, ik heb dat ook gehad met Menno en Mira. Twee en half (na de paasvakantie) en men zei dat ze er wel klaar voor waren. Sloeg geweldig hard tegen. En ik heb ze na een week alweer terug eruit gehaald. Ze hadden dat wel kunnen volhouden hoor maar het was niet ideaal (daarbij die scheiding die toen nog maar half geregeld was)

Mijn punt: je moet dat aanvoelen, en als je het niet aanvoelt en men zegt dat je het kan proberen dan kan dan meevallen of tegenslagen.

Maar Mia gaat pas naar school in september 2010. Dan wordt ze drie. Ik vind, want ik heb dat ook gemerkt bij de twee ander, dat een veel geschiktere leeftijd dan drie.

Moeilijk he!

Nes zei

@Elke: ik vind dat ook. Denk dat de herstvakantie misschien een instappunt kan worden, desnoods dan ook pas voor halve dagen. Of een paar dagen school en een paar dagen crèche. Da's ook een optie.

@Anna: ik heb jou relaas altijd ih achterhoofd als ik erover nadenk. Maar ergens denk ik dat zij er wel klaar voor is maar ik niet...

Anoniem zei

Hebben ze nog altijd zandbakken in kleuterklassen? Dat vond ik als kind de max!

Nes zei

@Moef: jawel! En in de gang waren kindjes uit de derde kleuterklas speelgoed ah afwassen in de mini-zwembadjes voor 2,99Euro van het Kruidvat!