woensdag 4 maart 2009

Woensdagnamiddag

Ik heb deze namiddag een kijkdoos gemaakt. Allé, ik was 'de Helper'.

Z. wou een kijkdoos maken, uit afval. Ze hebben namelijk een lessenreeks gehad over speelgoed en daarin kwam ook het 'in de arme landen maken de kindjes zelf speelgoed van wat ze vinden'-verhaal voor.

Opdracht voor Z.: maak iets uit afval...
Opdracht voor mama: spaar afval...

Ik flink aan het hamsteren geslagen; dopjes, doosjes, botervlootjes, eierdozen, wc-rolletjes (hygiëne blablabla), kartonnen fruit'schaaltjes' etc.

Komt de juffer deze week mopperend thuis omdat ze blijkbaar maar enkele lessen krijgen om het afvalwerk te maken en dat ze dan maar gevraagd hebben om er thuis at mogen werken.
Het 'er thuis aan werken' is het probleem niet, het feit dat ze eerder heel veel tijd spendeerden om een masker te versieren wel, dat vond ze niet leuk.
Ik snap haar wel. Een masker inplakken met stukjes papier is niet echt spannend, afval alternatief verwerken blijkbaar wel...

Zij deze namiddag ad slag, ik mezelf enthousiast aangeboden als 'helper', een beetje exclusieve quality mama-dochter tijd!

En geestig dat het was! Z. is altijd al creatief geweest en ze was deze namiddag echt wel in form.
We zijn begonnen met een mega-size schoendoos en hebben eerst het meeste van het deksel verwijderd, daarna wou ze dit inrichten als zoo-kijkdoos!

Een fruitschaaltje werd vijver, er werden vissen geknipt (niet door mij, ze keurde mijn exemplaren af... ik ben niet zo handig), er kwam een ijsparadijs met stukjes watte (VERSE watte, we hebben valsgespeeld...), een blauw plastieken ex-chocopotdeksel, een lege pralines-verpakking werd verknipt en met een stift en stukjes stof kwamen daar ineens ijsberen tevoorschijn!
Geen idee hoe ze erop kwam!
Er kwam een rotsgedeelte voor de leeuwen, wat het enige probleem gaf. Die leeuw wou eerst maar niet lukken. Dus werd er na overleg met vriendlief (jaja, familieproject) besloten van het leeuweverblijf een bruine-berenverblijf te maken.

Er werd geplakt, versierd, ik mocht bloemenperkjes knippen en tegels (voor haar wandelpad) knippen.
Maar ik was vooral onder de indruk van haar 'gewoon doen', ze wil iets maken, en dan neemt ze spullen en dan is het daar!
Da's net als Vriendlief eten, hij trekt de frigo open, haalt er spullen uit en even later is alles lekker. Ik denk dat we fijntjes kunnen besluiten dat ik ergens iets mis... een verbindingske of zo...

Maar allé, binnenkort, op deze blog!!

4 opmerkingen:

Tamara zei

Wauw, zo creatief! Tof.
Ben benieuwd naar het resultaat eigenlijk :)

Trijn zei

Eentje maar? :-)
ben curieus naar die kijkdoos!

Elsje zei

foto, foto!

Elsje zei

PS Ik ben bang dat dat interview niet meer komen gaat. T ligt inmiddels al zo lang op de plank ondergestoft te raken...