maandag 9 februari 2009

Roots

Z.is mijn spruit. Zoals in 'niet-de-spruit-van-vriendlief-en-mij'.

De persoon die mede 'verantwoordelijk' is voor haar sprankelende persoon is iemand waar ik zo weinig mogelijk aan denk.
Ik heb het schijt aan 'tijd heelt alle wonden', da's niet waar, mijn excuses aan iedereen die erin gelooft. Tijd heelt niets, tijd heeft er misschien voor gezorgd dat ik het luikje in mijn hoofd waarachter heel dat verhaal verstopt zit minder vaak opendoe maar als het opengaat doe het pijn, veel pijn, en die pijn heeft een andere vorm maar snijdt nog steeds, is nog steeds verantwoordelijk voor een van mijn drie armen en zorgt er nog steeds voor dat ik freakish reageer op sommige dingen.

Zucht.

En Z. heeft heel lang geen vragen gesteld. Voor haar was 'geen papa' geen punt, even normaal als wel een papa,alleen een mama of alleen een papa.
Maar soms komt het boven, de laatste tijd vaker, over waarom zij alleen haar familienaam heeft. Over waarom R. niet haar familienaam gekregen heeft, over waarom ze niet noemt zoals ik. Die naam veranderen naar die van mij kan ik niet zomaar, helaas, ik heb ernaar geïnformeerd.

En ik weet dat ik ooit es alles moet vertellen, maar nu nog niet. Daarom ga ik nog niet in op de vragen, maak ik me er vanaf met een kwinkslag en strijkparels.
Zonder hem was ze er niet en ze is fantastisch, en tegelijk verdient ze de waarheid niet en was alles makkelijker geweest zonder hem.

Ik zal het toch ooit es moeten vertellen,tijd...

4 opmerkingen:

Elsje zei

ik voel met je mee!! een vriendin van mij zit in een dergelijke situatie. zij vertelde haar dochter altijd dat ze wel een pappa had maar dat die niet voor haar kon zorgen en dat ze gelukkig wel een mamma had die voor twee voor haar kon zorgen!

elke zei

Lijkt me een goeie oplossing van Elsje. Maar eens zal je het moeten vertellen, ja. Hopelijk reageert ze liefdevol tov van jou...

anna zei

lijkt me niet gemakkelijk. Maar denk wel dat je een oplossing zal vinden.

Ik heb het altijd waar gevonden wat je zei over tijd. En nu weer, ben ik er ontroerd van.

tijdtussendoor zei

Dit raakt me. Maar ik denk dat veel liefde dit zal kunnen overwinnen. De tijd zal uitwijzen wanneer het moment rijp is. Goed dat je het even op kon schrijven.