zondag 4 oktober 2009

De jeugd van tegenwoordig!

Alhoewel ik mezelf nooit oud genoeg zal voelen om dit zonder monkellachje uit te spreken heb ik toch een bedenking bij sommige gedragingen van onze ong. 16-jarige jongens en meisjes.

Eerst de meisjes.
Afgelopen vrijdag was ik heel vroeg al in de buurt van bushaltes waar onze studerende jongens en meisjes afstappen om nr school te gaan.

De jongens hadden veel te grote petten, te wijde broeken en kleurige boxershort, maar dat zijn we ondertussen al gewoon niet?

De meisjes hadden stilleto's, veel te smalle broeken, veel te veel plamuur op hun gezicht,maar wat ze ook hadden, en waar ik mij toch vragen bij stel, was een handtas!

Een échte handtas, zo eentje gelijk jij en in onze kast staan hebben om uit te halen wanneer we naar een trouw moeten. Naast hun rugzak met al hun schoolgerief in (veronderstel ik).
Allé, waarom is dat nu nodig? Ik snap het niet! Toen ik naar school ging had ik mijn rugzak, en dat was het, af en toe een turn-of zwemzak maar geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht om een sakosj mee te gaan sleuren! Ik zou er trouwens thuis niet mee weggekomen zijn, letterlijk...

De jongens dan? Die hebben rare gedragingen in het uitgaansleven.
Een dikke week geleden waren we nog es in ons vroegere stam-café, op uitnodiging, privé-feestje als dank voor het geleverde werk op een plaatstelijk festival.
Het volk was een mengeling van alles van 17 tot 47 jaar.
En er was een live-band. Bij dergelijke gelegenheden moet je naar mij niet ver zoeken, ik ben het meisje dat voor de live-band staat te dansen.
Naar het toilet gaan was dit keer helaas een niet zo gemakkelijk opgave door de aanwezigheid van al onze jeugd! De jongens gaan tegenwoordig nl. uit mét hun rugzak.
Echt waar, zo van die kampeerrugzakken! En dan vraagt een mens zich af, wat zit daar toch in, hun k-way en regenbroek? Een tent, voor als ze niet thuisgeraken?

En dan zou het nog geen probleem zijn als ze die dingen gewoon aan de kant zouden zetten, maar nee hoor, ze houden ze gewoon op hun rug. Weg sta-plaats van iemand anders, weg doorgang naar het toilet...

De jeugd van tegenwoordig, dames en heren...

2 opmerkingen:

elke zei

We worden oud, Nes... ;-)
Ik laat jou volgend jaar weten of ook hier de sjakos ingevoerd wordt. Blijkbaar is er geen onstnappen aan. En ik heb de moed al opgegeven dat ze binnen hier en een jaar de mode weer gaan veranderen naar grote broekzakken waar alles in kan.

Nes zei

Misschien worden onze dames superpraktisch???