dinsdag 25 januari 2011

De moderne mens...

Ik ben er hard over aan het nadenken om mijn facebook-account op te zeggen.

Ik start de pc niet elke dag op, verjaardagen vergeet ik zowiezo, met of zonder FB. U kan me altijd bellen, vaste lijn of via gsm, u kan me altijd mailen, thuis of op het werk. Daar zal het niet aan liggen.

Ik begin het schijt te krijgen aan al die mensen die hun zieleroerselen op het internet gooien. Eerlijk, van mijn -tig FB-vrienden zijn er hoogstens 15mensen tussen die ik beschouw als vrienden, een deel daarvan zijn goeie vrienden, hoogstens 5 daarvan vertrouw ik en zelfs daar heb ik gradaties. No offense but... Het is de aard van het beestje...

En misschien zijn het dan niet echt de zieleroerselen maar meer de cryptische boodschappen die tegenwoordig alom tegenwoordig zijn. Als we het niet mogen weten, zwijg dan, als we het wel mogen weten, zet het erop, maar val me niet lastig met halve waarheden of schreeuwen om aandacht.

En ik wil gerust naar foto's van uw kinderen kijken, maar nog liever zie ik u en uw kinderen in levende lijve, wil ik uitwijden en verfoei ik 'ik vind het leuk' te klikken uit beleefdheid. Soms vind ik het helemaal niet leuk, soms vind ik het helemaal niets, en zelfs niet het spreekwoordelijke niets, soms kan het me écht geen r**t schelen.
Maar meer wil ik u niet halfslachtig laten weten dat ik aan u denk, want dat doe ik sowieso, FB helpt me daar niet bij. En dat betekend niet dat ik uw verjaardag zal onthouden. Dat betekend dat ik oprecht blij ben wanneer ik u zie, zelfs als is dat maar af en toe. En dat betekend dat u dan mijn volledig aandacht krijg, geen muisklikje...

En soms zijn de spelletjes wel leuk, en de liedjes geestig maar even graag lees ik een boek of ga ik sporten.
En ik ga werken en ik heb kinderen en een Vriendlief en een huishouden.

Of ligt het aan mij...?

3 opmerkingen:

elke zei

morallé! Ik ga je toch missen, hoor. (maar ik ben dan ook een fb-fanaat)

Nes zei

@Elke: ik peis dat ik een fb-lezen ga worden, of zoiets. En dat weet ik van jou, je affiniteit voor pc-communicatie... ;-)

Anoniem zei

Grappig, dezelfde ergernissen hier... Maar foto's opzetten doe ik ook (waarschijnlijk ook teveel). En ik ben fan van de mailfunctie, want ik heb te weinig emailadressen sinds ik van mail moest veranderen.