maandag 30 november 2009

Wist u dat!

- Mijn oudste dochter het internet raadpleegt als ze iets wil weten en ik aldus afgedaan heb als 'bron van alle wijsheid'...
- Mijn jongste dochter niet meer als kabouter aangesproken wil worden omdat ze 'geen lange baard heeft'...
- Ik 'LOFT' nog steeds niet gezien heb, en dat nog steeds geen gemis vindt.
- Ik me enorm kan ergeren aan mensen die traag rijden, terwijl ik zelf soms heel erg traag rij, en dat dan zelfs niet doorheb.
- Ijsland geen bomen heeft.
- Ah aftellen ben naar Sinterklaas, Kerst én Oud én Nieuw, niet in het minste omdat die allemaal al min of meer 'gepland' zijn met mensen die ik graag heb!
- Ik volgend jaar 30 word en dat idee toch wel een beetje raar vind, ben ik dan 'groot'...?
- Ik het perfecte cadeau gevonden heb voor mijn geheime-kerstcadeau-vriend-via-Tess!

Dan weet u het nu!

zondag 29 november 2009

Sex And the City

Wat doen je als je:
a. in verlof bent
b. de kinderen allebei (aha!) op school zijn
c. je klusjes-van-de-dag gedaan zijn
b. je geen geld kan of mag uitgeven
e. je geen goesting hebt om te lezen of het juiste boek niet vindt...

TV-kijken dus, en liefst nog naar iets waar je absoluut niet moet bij nadenken. Toevallig heb ik hier momenteel héél veel dvd's van Sex And The City liggen, met dank aan een fijne collega. En 1 aflevering werden er 2 en 2 na mekaar werd 3 en ik denk dat ik op 3 dagen wel een uur 6 Sex And the City achter de kiezen heb.

En O. is NY niet, en ik zal nooit een maatje 34 hebben maar ik heb voor mezelf geconcludeerd dat ik op dit moment in mijn leven 3vrouwen in mijn leven heb die mijn vriendinnen zijn zoals Carrie de hare heeft. 2 van hen kennen mekaar en daar kan je een relatie 'Amanda-Charlotte' bij voorstellen,niet direct een warm contact maar ze komen overeen en babbelen met mekaar als ze mekaar zien. Nummer 3 kent de andere 2 niet maar ze is qua karakter wel een 'Miranda', slim en standvastig, oprecht en recht door zee, en zo heb ik ze graag, mijn vriendinnen.

Fijn hé...

woensdag 25 november 2009

Reflectoren!

Stel:

Ge zit in uw auto.
Ge rijdt na een lange werkdag naar huis, op weg naar 3dagen verlof, gevolgd door een weekend.
Ge zijt aan de late kant om de kinderen op te halen.
Ge hebt een ongelooflijk mottige omleiding moeten nemen, langs mottige binnenwegelkes, met grote putten en weinig beton, veel tegenliggers en weinig plaats, veel wind en nog meer regen, donderslagen, bliksem en slechte muziek op de radio.
Ge zijt bijna thuis, gelukkig omdat uw kleine auto standhoudt in al het natuurgeweld.
En dan ineens, op 20meter voor u, 4miezerige relfectoren. MIDDEN op de rijweg, aan ongeveer 10 per uur, een bejaarde niet zo mobiele medemens, in zo'n karreke, z'n leven beu waarschijnlijk...En weet ge waarom, omdat er blaadjes op het fietspad liggen en die aan zijn wielen blijven hangen! DAAROM!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!

dinsdag 17 november 2009

Hij komt, hij komt...!

De lieve goede Sint...

in de JBC, en omdat ik ook een bon had en ons Z. een trui nodig had had ik besloten daarnaartoe te gaan.

Tip: ga NOOIT naar de JBC op 11november, iedereen is daar namelijk! Waarschijnlijk omdat er anders niets open is, zelfs de gazettewinkel niet!

Enfin, we gingen en gingen ook in de (ellendig lange) rij staan voor de sint - nadat ons Z. een fantastisch grijs-groene lange-trui-met-hoge-col-en-korte-mouwen had uitgekozen...

Wachten, en iets dichter, en wachten, jas uit, nog steeds te warm, kindje op de grond, kindje op de arm, kindje op de grond, kindje op de schouders, kindje op de grond, kindje kwijt, kindje terug, kindje op de schouders...

En nog 3 kindjes stonden voor ons. Ons R. zat op mijn arm maar ik denk dat ze wel een handje ging willen geven aan de Sint, haar héél erg argwanende karakter ten spijt...
En dan had Piet een idee, en een accordeon...en had ik een R. bovenop mijn hoofd, en kreeg de Sint geen handje,...

woensdag 11 november 2009

De val van de Berlijnse muur

Overal en in elk programma ging het over de val van de muur, ik herinner me er niet zoveel van, ik was toen begot pas 9.

Maar zo pakten ze het in de laatste show aan...

En twintig jaar geleden, dag op dag, viel in Berlijn de Muur. Ossi Joachim Böckle liep destijds met zijn hoedje prominent en euforisch in beeld in de Panorama-reportage over die val. Vanavond blikt hij terug op die historische dag.

Het was een mooi gesprek, totdat ze besloten een stukje te tonen over de opbouw van de muur, en niet zomaar de constructie. Neen, een fragment van een vrouw die huilend over een half afgewerkte muur stond te schreeuwen tegen waarschijnlijk (?) een familielid aan de andere kant om te vragen hoe het met haar moeder ging, die op sterven lag.
Ik was praktisch ah huilen door de intensiteit van het fragment, wat moet er niet door die man zijn hoofd gegaan zijn, iemand die alles bewust als volwassene had meegemaakt.
Het ging helemaal over hoe het na de val van de muur was en opeens kwam hij terecht in het begin van die nachtmerrie. Ik vond het er echt over. Ik hoop dat hij vooraf op de hoogte was en dat er niet gespeeld werd op 'emotie'...

maandag 9 november 2009

Eco-cheques

U hebt ze misschien ook al gekregen.

U kan er compostvaten, bloembollen en fietsonderdelen mee kopen.

Of een lamp, 3spaarlampen, 2zakken theelichtjes en kerstversiering, gelijk wij...

maandag 2 november 2009

Mind...!

The new elephant!!

Herfst-vakantie

Winterhanden, koude voeten, rode neus, jawel, de zomer is voorbij lieve kindertjes!

Ik vind het nog net te vroeg voor een coltrui dus behelp ik me met sjaaltjes, m'n winterjas is wél al uit de kast!

Herfstvakantie wordt hier, wegens de werkdrukte een mengeling van met kindjes, zonder kindjes, Vrienlief met kindjes en mezelf met kindjes. Alles mooi verdeeld!

Vandaag bedacht dat ik exact vijf jaar geleden begonnen ben bij mijn huidige werkgever. Ik ben daar ook begonnen op 1november, met een verlofdag dus... Er is al hopen veranderd sedert de dag dat ik daar begonnen ben! Kleine verjaardag morgen dus!